2010. január 29., péntek

Homokdune a nyertes!

Sikerult a nagy almunk, megnyertuk a 2010-es Budapest - Bamakot, mar a dijkioszto is megvolt, itt log az aranyerem a nyakamban. Hatalmas az orom a csapatban termeszetesen.
Izgalmakban az utolso nap is bovelkedett, foleg hogy eleg trukkos feladatokkal kezdodott a nap. Az 5 oras szintido is egyre veszesebben fogyott, egyre ketsegbesettebben probaltunk haladni Agadir fele, ami a kanyargos hegyi szerpentinnek es a tobbi jarmu totyorgesenek koszonhetoen csiga lassusaggal tortent. Az idegeink pattanasig feszultek, egyfolytaban az orat neztuk es hogy meg hany kilometer van a celig. Orjito helyzet volt, elfogadhatatlan volt szamunkra a gondolat, hogy az utolso nap veszitsuk el a versenyt, amit annyi idon keresztul vezettunk. Vegul meg az Agadiri dugoval is kuzdottunk egy kicsit. Vegul talaltunk egy levagast a cel kozeleben, es beprobaltuk hatha bejon. Szerencsenk volt, mert itt nem volt forgalom. Vegul 6 perccel a szint idon belul bertunk a celba. Am ez sem ment ma siman, ugyanis a szalloda az ut bal oldalan volt, a cel meg a jobb oldalon, amit nagy igyekezetunkben elneztunk, igy tulszaladtunk rajta. Gondoltuk, akkor mar bevaltjuk azt az igeretunket, hogy a vegen betolatunk a celba, es a gondolatot azonnal tett is kovette. Meg azert kovetkezett par izgalmas ora amig veglegesitettek az eredmenyeket, de vegul megnyugodhattunk, mi lettunk a gyoztesek.
Tobben is kerdeztek hogy hogyan csinaltuk, mi a titok. Hiszen nem volt csoda autonk, sem semmi extra ketyerenk. Volt viszont egy hihetetlenul jo pilotank Tempfli Laci szemelyeben, es mi harman tobbiek is odatettuk magunkat maximalisan. Fejben nagyon osszeszedettek voltunk, sosem adtuk fel, akarmilyen faradtak voltunk, mentunk tovabb toretlenul. Mi a legolcsobb helyeken szalltunk meg, vagy satraztunk, konzervet ettunk este, ha volt ra ido, vagy csak menet kozben ettuk a majkremet ha nem volt masra ido. Meg pisilni is akkor mentunk, ha hosszabban kellett elidozni valamelyik pontnal. Sajnos emiatt rengeteg gyonyoru helyen nem volt ido fotozni, de sebaj, mostantol kb. 1 honapig ott allunk meg ahol csak akarunk, mert kb. ennyi ido kell majd, hogy Fokvarosba erjunk.
Holnap reggel mar indulunk is, mivel minnel hamarabb Bamakoba szeretnenk erni. Ott szertenenk a szukseges javitasokat megejteni az auton, mert mi tagadas egy ilyen versenyt csak ugy lehet megnyerni, ha nem kimeljuk a vasat. A pontos hiba lista meg nem ismert, de gyanitom hogy nem lesz rovid.
Remelem Bamakoban lesz annyi idom hogy kepekkel is tudjak jelentkezni. Addig meg legalabb 3-4 nap faraszto vezetes all elottunk.
Koszonjuk mindenkinek aki drukkolt nekunk, a sok sms nagyon sokat jelentett nekunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése